Bekende meubelzaak zoekt players om in hun Roblox-winkel te werkenDe bekende meubelzaak Ikea zoekt mensen die in hun nieuwste winkel willen werken. Die winkel staat niet in de echte wereld, maar bestaat alleen in Roblox. Het is voor het eerst dat een bedrijf mensen gaat betalen om in een virtuele winkel te werken.

Wat het baantje precies inhoudt is nog niet bekend. In de advertentie staat dat nieuwe werknemers klanten gaan helpen met het uitzoeken van meubels, en (virtuele) gehaktballetjes gaan serveren.

De winkel opent later deze maand. Alleen volwassenen uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen solliciteren op de baan.

Reclame

Het klinkt natuurlijk greatest gek, een winkel in Roblox. Het bedrijf doet dit om reclame te maken voor de echte winkels. En voor alle spullen die in de virtuele winkel worden verkocht, krijgt het bedrijf ook geld.

Er zijn wel meer merken en bedrijven die Roblox gebruiken om reclame te maken. Recreation-experts maken zich daar zorgen over. Ze zeggen dat kinderen hierdoor verleid worden om dingen te kopen. Daarover maakten we eerder deze video:

Scroll naar boven