Belgisch ESC trekt naar Nederland na koop Qexpertise
Het Belgische softwarebedrijf ESC heeft Qexpertise overgenomen. Dit bedrijf uit Veenendaal telt veertig consultants in bedrijfssoftware, met title op het gebied van Microsoft en Actual. Ook ESC uit Gent is Microsoft- en Actual-partner maar dan in Belgiƫ. Voor het bedrijf betekent de inlijving de eerste acquisitie over de grens. Investeerder Capital A ondersteunt de buy-and-build-strategie van ESC.

Qexpertise is knowledgeable in alle toepassingen van Exact Software program. Daarnaast implementeert het Microsoft Dynamics 365 Enterprise Central en met behulp van de uitbreiding (add-on) Trimit voor Dynamics automatiseert het klanten in de mode- en meubelbranche. Het bedrijf is actief voor middelgrote en grote ondernemingen en semi-overheidsorganisaties. Algemeen directeur Pieter Jan Petermeijer blijft het administration voeren bij Qexpertise en wordt aandeelhouder van de ESC Holding.

‘ESC en Qexpertise hebben beide een goede propositie in de Microsoft Dynamics- en Actual Software program-markt. We zien deze stap als een mooie mogelijkheid om dit over de landsgrenzen te kunnen voortzetten en bovendien onze klanten het uitgebreide dienstenportfolio van ESC te kunnen bieden’, aldus Petermeijer.

ESC kocht eerder de Belgische bedrijven SDE (eind 2021) en Internet-IT (eind 2022). Met het Nederlandse Qexpertise erbij telt de groep nu ruim 260 specialisten in bedrijfssoftware, moderne werkplekken en e-business. Volgens Benny Van Hyfte, baas van ESC, liggen er volop groeikansen op het gebied van bedrijfsapplicaties en enterprise intelligence, moderne cloud-werkplekken en webapplicaties.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven