‘Bellingham greatest mogelijke erfgenaam’ – Voetbal Worldwide


Met een prijskaartje van 103 miljoen euro is Jude Bellingham de volgende Galáctico van Actual Madrid. De Engelse worldwide komt over van Borussia Dortmund en hoopt zich op het Madrileense middenveld in de foundation te spelen. Volgens AS en Marca wordt dat in zijn debuutseizoen geen eenvoudige taak.

De kwaliteit spat ervan af op het middenveld van Actual Madrid. Oudgedienden Luka Modric en Toni Kroos maken nog altijd de dienst uit. Dat neemt niet weg dat de jongelingen Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga en Federico Valverde een steeds belangrijkere rol spelen. Bellingham voegt zich deze zomer in dat laatste rijtje.

Marca schrijft dat Modric en Kroos komend seizoen een fundamentele rol blijven spelen in de plannen van coach Carlo Ancelotti. Dat neemt niet weg dat de Italiaanse oefenmeester de rol van de andere middenvelders zwaarder wil laten wegen in het staff. Dat geldt dus ook voor Bellingham, die in de Spaanse hoofdstad wordt gezien als een Galáctico met een toekomstige kans om de Ballon d’Or in de wacht te slepen. De Engels worldwide moet één van de bepalende gezichten worden in het nieuwe Estadio Santiago Bernabéu.

Dan is er nog het marketingmateriaal. Bellingham is niet alleen een icoon in Engeland, maar ook een van de belangrijkste troeven van Adidas. Niet geheel toevallig is het Duitse merk ook de kledingsponsor van Actual. Het is nog niet volledig bevestigd, maar verwacht wordt dat Bellingham rugnummer zeven overneemt van de vertrokken Eden Hazard. Daarbij moet worden aangetekend dat het de aanwinst vrij staat een ander nummer te kiezen.

Greatest mogelijke erfgenaam
AS noemt Bellingham ‘de greatest mogelijke erfgenaam’ van het oorspronkelijke middenveld Casemiro, Modric en Kroos. Volgens de Spaanse krant bezit de nieuweling de kwaliteiten van de genoemde namen. ‘Hij kan ballen afpakken zoals Casemiro, het spel verdelen zoals Kroos en de bal aan zijn voet houden zoals Modric. Bellingham is een geboren leider met veel karakter.’

Nu de komst van Bellingham is bezegeld, is het volgende de Madrileense media tijd om door te schakelen naar de opvolger van Karim Benzema. De aanvoerder vertrok onverwachts naar Ittihad FC. De directie richt zijn pijlen op Harry Kane. De aanvaller van Tottenham Hotspur staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag. Troeft Actual de Engelse concurrentie opnieuw af?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top