Bellingham treedt in voetsporen Zidane en reageert op Mbappé-suggestie – Voetbal Worldwide


Actual Madrid presenteerde donderdagmiddag Jude Bellingham als nieuwe speler. Een second waarvan de tienersensatie droomde als form. ‘Ik was gelijk verkocht.’

Opvallend genoeg gaat Bellingham, die voor ruim honder miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, spelen met rugnummer 5. Daarmee treedt de Engelsman in de voetsporen van Zinédine Zidane, die jarenlang met dat nummer speelde bij De Koninklijke. ‘Ik probeer niet om Zidane te zijn, ik probeer gewoon om Jude te zijn’, zei Bellingham daar over. ‘Maar het is zeker een eerbetoon aan hoe goed hij was.’

Vorig jaar was Bellingham nog getuige van de Champions League-winst van Actual Madrid in Parijs. ‘Ik was bij de finale toen Actual Madrid Liverpool versloeg. Dat was een enorme think about mijn beslissing om hier te tekenen. Ik voeg me bij de grootste membership van de wereld en het gaat niet om het geld.’

Kippenvel
‘Mijn vader vertelde me een jaar geleden over de interesse van Actual Madrid’, herinnert Bellingham zich. ‘Geloof mij, ik kreeg kippenvel en mijn hart stopte een beetje. Geld heeft nooit een rol gespeeld in mijn loopbaan, dit is de beste membership van de wereld. Toen Actual Madrid naar mijn huis kwam voor een ontmoeting, was ik verkocht. Het was een geweldig second. Daar droom je van als form.’

Na een uitstekend seizoen bij Dortmund had Bellingham de golf equipment voor het uitkiezen. ‘Natuurlijk wilden al mijn vrienden van het nationale group me terug in de Premier League. Het was de makkelijkere optie in mijn comfortzone. Maar Actual Madrid kan je gewoon niet afslaan.’

Mbappé
Ondertussen wordt er internet als tijdens de vorige zomer hevig gespeculeerd over de komst van Kylian Mbappé in Madrid. Tijdens zijn presentatie werd Bellingham ook nog gevraagd of hij samen met de 24-jarige aanvaller op het veld zou willen staan. ‘Natuurlijk, wie niet?’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top