Beluisteren van VAR-audio kan woede bij Rangers niet wegnemen – Voetbal Worldwide


Rangers FC is door de Schotse bond uitgenodigd om de VAR-audio van de wedstrijd tegen Celtic te beluisteren, maar dit heeft er niet voor gezorgd dat de Schotse membership tevreden is gesteld. De membership schrijft ‘erg bezorgd’ te zijn.

Afgelopen zaterdag stonden Celtic en Rangers tegenover elkaar. Op Celtic Park kreeg Celtic-verdediger Alistair Johnston de bal tegen zijn hand, maar na een VAR-review ging de bal niet op de stip. Op het second van de penaltysituatie stond Celtic op een 1-0 voorsprong, kort na rust werd de 2-0 gemaakt. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-1.

In het nieuwe jaar werd Rangers uitgenodigd om de VAR-audio te beluisteren rond het penaltymoment. In een assertion geeft de membership meer uitleg. ‘Na de audio te hebben beluisterd, is duidelijk dat er niet gesproken wordt over mogelijk buitenspel. Rangers maakt zich grote zorgen over de haast waarmee er geroepen werd dat het geen handsbal was. Tijdens de bijeenkomst waren de partijen het er namelijk unaniem over eens dat de VAR-beslissing om geen handsbal te geven onjuist was.’

Rangers heeft aan de SFA gevraagd om de VAR-audio alsnog openbaar te maken en het besluit over het penaltymoment uit te leggen aan het publiek. ‘De membership heeft een aantal specifieke verzoeken gedaan.’ Rangers maakt niet duidelijk of er eisen zijn gesteld aan het eventueel overspelen van de belangrijke wedstrijd tegen Celtic. Door de zege staat Celtic acht punten los van Rangers, dat twee duels minder speelde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top