Betekent CL-exit Bayern ook einde verhaal Tuchel? ‘Niet van mijn kant’ – Voetbal Worldwide


Als het aan Thomas Tuchel ligt, blijft hij ook werkzaam bij Bayern München als de Duitse topclub dinsdag wordt geëlimineerd in de Champions League. De druk staat er flink op bij Tuchel, waardoor hij snakt naar een positief resultaat tegen Lazio.

Het gaat Bayern München de afgelopen periode niet bepaald voor de wind. In vijf duels verspeelde het drie keer punten in de competitie, waardoor de achterstand op koploper Bayer Leverkusen nu tien punten is, en verloor het in de Champions League van Lazio. Bayern maakte al bekend dat Tuchel aan het einde van het seizoen vertrekt, maar de vraag is of hij het seizoen magazine afmaken als Bayern ook CL-winst uit het hoofd moet zetten.

Dat lijkt immers nog de enige kans op een prijs. De Duitsers moeten een 1-0 achterstand goedmaken tegen Lazio. Op de persconferentie kreeg Tuchel de vraag of een nieuwe nederlaag een vroegtijdige beëindiging van zijn contract zou betekenen. ‘Niet van mijn kant in ieder geval’, antwoordde Tuchel. ‘Maar ik weet niet hoe andere mensen binnen de membership daarover denken’, was hij eerlijk.

Het enige wat hij kon zeggen, is dat de motivatie bij Tuchel zelf nog enorm is. ‘Je kunt er zeker van zijn dat niemand meer ambitie heeft om die wedstrijd te winnen dan ik. We hebben meer structuur nodig dan in de eerste wedstrijd en we moeten wat overtuigender zijn in de duels. Daarnaast verwacht ik een gedisciplineerder positiespel en meer concentratie in de passing.’

Verder had Tuchel ook blessurenieuws. Leroy Sané is weer inzetbaar. ‘Hij speelt al een hele tijd niet meer pijnvrij, maar we gaan er wel van uit dat hij bij de selectie zit en gaat spelen.’ Ook Serge Gnabry traint weer volledig mee met de groep. ‘Maar je kunt zien dat hij er maanden uit is geweest. We moeten nog overleggen of we hem meenemen.’

Scroll naar boven