Bevrijdingsdag: Bevrijdingsvuur aangestoken + Veel festivals vandaagHet is Bevrijdingsdag! Dan wordt gevierd dat Nederland werd bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit artikel lees je wat er vandaag allemaal te doen is.

11.00: Ambassadeurs van de Vrijheid Froukje, Tabitha en Meau zijn klaar voor een dag vol bevrijdingsconcerten. Ze kwamen vanochtend aan op vliegbasis Gilze-Rijen, samen met minister Ollongren van Defensie. Daarna gaan ze met helikopters naar verschillende Bevrijdingsfestivals in het hele land om op te treden.

Froukje treedt om 13.00 uur op in Zwolle, om 16.00 uur in Groningen, om 20.30 uur in Den Haag en daarna in Haarlem.

Meau is om 12.00 uur in Roermond, om 16.00 uur in Assen, om 19.15 uur in Almere en om 22.15 uur sluit ze het competition in Utrecht af.

Tabitha treedt op om 13.00 uur op in Leeuwarden, om 18.30 uur in Zwolle en ze eindigt de dag in Amsterdam.

10.00: Als je naar een Bevrijdingsfestival gaat, houd dan wel het weer in de gaten. Aan het start van de middag trekken er vanuit het zuiden buien over het land. Soms gaat dat met onweer, hagel en harde windstoten.

00.00: In de stad Wageningen is op middernacht het Bevrijdingsvuur aangestoken. Dat gebeurt ieder jaar bij Resort de Wereld. Daar gaf het Duitse leger zich op 5 mei 1945 officieel over, waardoor Nederland na vijf jaar oorlog weer vrij was.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven