‘Bij Bakayoko kan echt nog alles beter’ – Voetbal Worldwide


Peter Bosz is onder de indruk van het niveau dat Johan Bakayoko haalt in zijn eerste echte seizoen als basisspeler van PSV. Tegelijkertijd ziet hij nog ruimte voor verbetering, heel veel ruimte voor verbetering om precies te zijn.

Bakayoko was een absolute hoofdrolspeler bij de zege van PSV op FC Twente. Hij was de aangever bij de 0-1 van Joey Veerman, gaf de voorzet op Hirving Lozano bij de eigen aim van Robin Pröpper en maakte zelf in de 82ste minuut de 0-3. De twintigjarige aanvaller was dit seizoen in de Eredivisie al direct betrokken bij tien targets. Het is een statistiek die Bosz vrolijk zal stemmen. Hij weet dat er nog veel meer in het vat zit, zo gaf de coach aan tijdens zijn persconferentie.

Bosz vertelde met identify te kunnen zien dat Bakayoko nog een ruwe diamant is als hij vlak voor zijn trainersvak speelt. ‘Hij is een uitzonderlijk expertise, als je naar zijn fysiek kijkt, als je ziet hoe technisch hij is. Ik kijk er altijd naar of de balaannames goed zijn. Die zijn bij hem goed. Hij is dreigend in de een-tegen-een en heeft ook een goede voorzet. Hij heeft heel veel voor zo’n speler, maar het is nog lang niet goed genoeg. Bij hem kan écht alles nog beter’, legde hij de lat hoog voor zijn pupil.

De technische staf bij PSV is in de beginfase van het seizoen veel bezig geweest met het werken aan het vrijlopen van Bakayoko. Daarin heeft hij volgens Bosz al flinke stappen gezet. ‘Hij wilde de bal uit stilstand aannemen, maar dat deden ze zelfs in mijn tijd als speler al niet meer’, vertelde Bosz lachend. ‘Hij is een fijne jongen om mee te werken en pakt dingen goed op. Hij moet nog een heleboel leren, maar dat is ook helemaal niet erg als je twintig bent. Hij is ongelofelijk ver al, maar het moet nog beter.’

Volgens Bosz heeft Bakayoko er goed aangedaan om nog niet in te gaan op interesse uit de Premier League. Blijft de buitenspeler zich zo ontwikkelen, dan komt er op termijn echt wel een mooie stap naar een grote membership in een Europese topcompetitie. Bosz: ‘Hij speelt in een goed elftal, om de prijzen en dat brengt druk met zich mee. Het is móéten en niet mogen. Ik denk dat dat heel goed voor hem is.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven