blokkeren van accounts binnenkort niet meer mogelijk op X


NOS Nieuws•

Het is binnenkort niet meer mogelijk om gebruikers te blokkeren op socialemediaplatform X, voorheen Twitter. Dat zegt althans eigenaar Elon Musk in een bericht op het platform. Alleen privéberichten kunnen dan worden tegengehouden.

Op dit second kan een gebruiker accounts nog blokkeren. Die accounts kunnen de berichten van deze gebruiker dan niet meer zien en zij kunnen ook geen reacties plaatsen. Andersom zijn berichten van het geblokkeerde account ook niet meer zichtbaar voor de gebruiker in kwestie.

Door de functie kunnen gebruikers mensen mijden die hen digitaal lastigvallen. Ook kunnen spam-accounts zo worden geweerd. Maar volgens Musk is de functie niet nodig. “Het slaat nergens op”, schrijft hij op X. Het muten van accounts blijft wel mogelijk. Je ziet de berichten van deze gebruikers dan niet meer, maar zij kunnen jouw berichten nog wel zien.

Overigens is het de vraag of Musk zijn besluit kan doorvoeren. Veel gebruikers en consultants wijzen hem erop dat Google en Apple het socialemediaplatforms verplichten een blokkeerfunctie te hebben.

Sinds Musk aan het roer staat bij X heeft hij voor flink wat opschudding gezorgd binnen het bedrijf en bij X-gebruikers. Zo veranderde hij de merknaam van het wereldwijd bekende Twitter naar X, nam hij afscheid van het iconische vogeltje als brand en schrapte hij een groot deel van het personeelsbestand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top