Blunder Martínez draagt bij aan nederlaag AZ-tegenstander Aston Villa – Voetbal Worldwide


Aston Villa kende zondagmiddag een slechte generale repetitie voor het Convention League-duel met AZ. De ploeg van supervisor Unai Emery verloor bij Nottingham Forest. De Argentijnse doelman Emiliano Martínez greep een negatieve hoofdrol met een flinke blunder.

Aston Villa begon zondagmiddag op de vijfde plaats aan het duel met degradatiekandidaat Forest, maar het was de thuisploeg die uit de startblokken schoot. Al na vijf minuten zorgde verdediger Ola Aina van afstand voor de openingstreffer (zie de objectives onderaan).

De bezoekers maken dit seizoen indruk met veel punten en vooral veel doelpunten, maar in de eerste helft bleven de echt grote kansen uit. Aston Villa leek na twintig minuten wel een strafschop te krijgen na een overtreding op Nicolò Zaniolo, maar de Australische scheidsrechter Jarred Gillett besloot na raadplegen van de VAR geen penalty toe te kennen.

Kort na rust kreeg Aston Villa opnieuw een snelle domper te verwerken, need Nottingham Forest kwam na twee minuten spelen al op 2-0. Emiliano Martínez leek een schot van Orel Mangala eenvoudig te kunnen stoppen, maar de doelman – die afgelopen week nog tot beste keeper ter wereld werd gekozen – ging flink de fout in en werkte de bal in zijn eigen doel.

Aston Villa moest toen aan de bak, maar kon eigenlijk nooit echt een vuist maken in Nottingham. Clubtopscorer Ollie Watkins werd knap onschadelijk gemaakt door de Forest-verdediging. De uitploeg kwam in de tweede helft niet meer tot scoren en verliest zo voor het eerst sinds zes wedstrijden weer een wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top