Boek kapot of kwijt? Repair het met een kattenplaatje!Heb jij wel eens een boete moeten betalen aan de bibliotheek voor een kapot of te laat ingeleverd boek? Stuur een kattenplaatje en dan is er niets aan de hand!

Klinkt greatest gek, toch? Maar het is echt zo bij een aantal bibliotheken in de Verenigde Staten. In plaats van geld te betalen magazine je ook een foto van een kat insturen als ‘boete’.

De bibliotheken in de staat Massachusetts hopen zo dat er meer boeken terugkomen die nog bij mensen thuis liggen.

Als mensen vergeten dat ze een boek terug moeten brengen, of het boek gaat kapot, dan gebeurt het greatest vaak dat mensen het boek gewoon houden. Ze doen dat omdat ze denken dat ze een hoge boete moeten betalen als ze weer naar de bieb gaan met het boek. Maar op deze manier hoeft dat dus niet.

Als je een hekel hebt aan katten, magazine een plaatje van een hond of een ander dier eventueel ook, zegt de bibliotheek.

Het terugbrengen van beschadigde of te laat ingeleverde boeken magazine deze maand. Daarna komen er weer gewoon geldboetes.

In Nederland zijn trouwens al langer geen boetes meer in veel bibliotheken. Dat is bedacht om meer mensen aan het lezen te krijgen.

Scroll naar boven