Bondscoach Kroatië blijft vertrouwen op bekritiseerd Ajax-tweetal – Voetbal Worldwide


Bij Ajax liggen Borna Sosa en Josip Sutalo behoorlijk onder vuur, maar in eigen land staan de twee verdedigers er nog altijd goed op. Bondscoach Zlatko Dalic heeft hen internet als Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec opgeroepen voor een vriendschappelijk toernooi in Abu Dhabi.

Ter voorbereiding op het EK speelt Kroatië van 22 tot 26 maart eerst tegen Tunesië, waarna vervolgens een duel met Egypte of Nieuw-Zeeland wacht. De nummer drie van het laatste WK in Qatar doet dat met grotendeels dezelfde spelers als die kwalificatie voor het EK veiligstelde. En dus zijn ook Ivanusec, Sosa en Sutalo weer opgeroepen, internet als Actual Madrid-ster Luka Modric (38).

‘Er was geen reden om significante wijzigingen door te voeren’, verklaarde Dalic de samenstelling van zijn selectie. ‘We hebben vertrouwen in de spelers die het EK 2024 hebben bereikt. Dit toernooi is belangrijk om onze eenheid te versterken.’ Ook de geblesseerde Ivan Perisic meldt zich. ‘Zijn verlangen om bij het group te zijn is het beste voorbeeld van de passie van onze spelers.’

Scroll naar boven