Bosz volgt voorbeeld Van Nistelrooij en gunt Drommel kans in bekertoernooi – Voetbal Worldwide


PSV-trainer Peter Bosz heeft Joël Drommel aangewezen als eerste keus onder de lat tijdens duels in de KNVB-beker. Drommel was vorig seizoen ook ‘bekerdoelman’ bij de Eindhovenaren, die toen in de finale afrekenden met Ajax.

Drommel speelde dit seizoen nog geen minuut in de hoofdmacht van PSV omdat Bosz de voorkeur geeft aan Walter Benítez, maar in de bekerwedstrijd tegen FC Twente maakt hij weer eens zijn opwachting bij de koploper in de Eredivisie.

Bosz liet woensdagmiddag op een persconferentie weten dat Drommel de ‘bekerdoelman’ is zolang PSV in het bekertoernooi blijft. ‘Ik heb voordat het seizoen begon al tegen Joël en Walter gezegd dat Joël in de beker zou gaan keepen. Dat heb ik besloten omdat Joël vorig seizoen (als basisspeler in alle bekerduels, purple.) de KNVB-beker heeft gewonnen’, vertelde de coach van PSV.

‘Joël heeft het toen heel goed gedaan en moet die titel ook weer kunnen verdedigen. Hij verdient dit en dat heb ik voor dit seizoen al uitgesproken zodat het voor iedereen duidelijk was. Joël leeft hier nu dus enorm naartoe’, aldus Bosz. Drommel stopte in de vorige bekerfinale tegen Ajax de penalty van Edson Álvarez, waarna Fábio Silva PSV naar de winst schoot in de strafschoppenserie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven