Braziliaanse gamestudio Mito Video games komt naar België
De Braziliaanse gamestudio Mito Video games opent een Europees kantoor in België, en meer bepaald in Charleroi. Dat heeft het bedrijf uit Brazilië bekendgemaakt naar aanleiding van Gamescom 2023, de vooraanstaande gamebeurs die later deze maand in Keulen zal worden georganiseerd.

De aankondiging is een opsteker voor het Waalse game-ecosysteem. Mito Video games, opgericht in 2016 en gevestigd in de Braziliaanse deelstaat Espírito Santo, bezocht verschillende keren Europese landen voordat het zich vestigde in Wallonië.

Volgens Rafael Texeira, managing director Mito Video games, heeft – naast het ecosysteem in Wallonië en de gunstige ligging in Europa – vooral de nieuwe tax shelter die is uitgebreid naar videogames het bedrijf kunnen overtuigen om hun Europese kantoor te openen in Charleroi. Die tax shelter biedt een fiscale stimulans voor de productie van gameproducties in België, internet zoals de filmindustrie al jaren van zo’n regeling kan genieten.

Brazilië is een van de snelst groeiende gamesmarkten in Latijns-Amerika met meer dan duizend ontwikkelstudio’s voor videogames. Het land staat qua video games op de tiende plaats in de wereld met een totale omzet van meer dan 1,3 miljard greenback. Al is Mito Video games maar een van de vele gamestudio’s uit het land. Op foundation van hun web site blijkt dat het bedrijf enkele tientallen medewerkers telt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top