Britse toezichthouder akkoord met overname van VMware
De Britse Autoriteit voor Consument en Markt (CMA) zet definitief het licht op groen voor de overname van VMware door Broadcom. De toezichthouder vindt niet dat deze bundeling de concurrentie op de markt voor kritieke server-producten te veel inperkt. Ook vrezen de Britten niet dat de deal de innovatie op gebied van bepaalde hardware-componenten die met de software program van VMware samenwerken, in gevaar brengt.

Medio juli had de CMA al zijn voorlopige toestemming gegeven nadat de Europese Commissie onder strenge voorwaarden akkoord was gegaan. De Britse toezichthouder heeft het onderzoek afgerond naar aanleiding van klachten dat de deal het voor concurrenten van Broadcom lastig maakt met het Amerikaanse chipbedrijf de strijd aan te gaan. Door VMware over te nemen, zou Broadcom de interoperabiliteit tussen de toonaangevende server-virtualisatiesoftware van VMware en enkele concurrerende hardwarecomponenten kunnen beperken.

De toezeggingen die Broadcom doet, halen de kou uit de lucht. Volgens Eurocommissaris Margrethe Vestager stellen die concessies Broadcoms enige grote rivaal Marvell in staat om op gelijke voet te blijven concurreren. Bovendien garanderen zij een vergelijkbare bescherming voor toekomstige toetreders tot de componentenmarkt.

Afgelopen maart was de Britse toezichthouder nog bang dat de overname servers duurder zou maken. Broadcom denkt de deal, waarmee 69 miljard greenback is gemoeid, binnenkort te kunnen afronden. Alleen de Amerikaanse Federal Commerce Fee houdt de overname nog tegen het licht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top