Brug dreigt in te storten na botsing met woonbootIn Maastricht is vannacht een woonboot losgeslagen van de kant en tegen een brug aan gebotst. De brug is zo zwaar beschadigd dat hij zou kunnen instorten.

Dam doorgebroken

De woonboot kwam los door de sterke stroming. Het is op dezelfde plek waar gisteren een deel van een dam doorbrak. Daardoor stroomt het water sneller de rivier de Maas in.

Op het second dat de woonboot werd meegevoerd, was er niemand op de boot aanwezig. Bewoners van dertig andere woonboten zijn naar een veilige plek gebracht. Het is niet duidelijk hoe de woonboot los is geraakt. Dat wordt nog onderzocht.

Op deze foto kun je goed zien dat een van de palen van de brug is ingezakt:

Volgens de burgemeester van Maastricht zijn bewoners van de andere woonboten erg geschrokken door wat er is gebeurd. Ze konden maar een paar spullen meenemen toen ze hun boot moesten verlaten. Ze kunnen voorlopig ook niet terug naar huis.

De brug is tijdelijk afgesloten. Er wordt gekeken of er een noodbrug geplaatst kan worden. Daarnaast is het gat in de dam groter groter geworden. Rijkswaterstaat, de organisatie die over water in Nederland gaat, doet er alles aan om het gat zo snel mogelijk te dichten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven