Cardiff betaalt laatste deel transfersom voor overleden Sala – Voetbal Worldwide


Cardiff Metropolis heeft het laatste deel van de transfersom voor de Argentijnse voetballer Emiliano Sala overgemaakt aan FC Nantes. De membership uit Wales kondigde in januari 2019 de switch van Sala aan, enkele dagen later overleed hij in een vliegtuigcrash.

Daarna ontstond er een geschil tussen Cardiff en FC Nantes, de Franse membership waarvan Sala gekocht werd, over of de transfersom wel of niet betaald moest worden. Cardiff vond van niet, omdat Sala officieel geen speler van The Bluebirds was ten tijde van de crash. De FIFA vond dat Cardiff geen gelijk had en nu heeft de membership zijn transfersom volledig betaald, de laatste termijn bedroeg naar verluidt zo’n veertien miljoen euro.

De kous is echter nog niet af. Cardiff heeft Nantes voor de burgerlijke rechtbank in Frankrijk gedaagd, nadat een Zwitsers tribunaal oordeelde dat het in Zwitserland gezetelde CAS niet de autoriteit bezat om te oordelen over de door Cardiff gevraagde schadevergoeding. Cardiff wil through de Franse justitiële weg een schadevergoeding van ruim honderd miljoen euro afdwingen. De Britten zijn van mening dat Nantes onverantwoord heeft gehandeld rond Sala’s overgang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top