Cegeka koopt Amerikaans CTG voor 155 miljoen euro
De Belgische it-speler Cegeka met hoofdzetel in Hasselt neemt het Amerikaanse CTG over voor 170 miljoen greenback, omgerekend bijna 155 miljoen euro. CTG haalde vorig jaar een omzet van 325 miljoen greenback, zo’n 296 miljoen euro.

Dankzij de overname van CTG zou de jaaromzet van Cegeka in 2024 fors boven de één miljard euro uitkomen. De Limburgers rekenen volgend jaar op 1,4 miljard euro, bijna een verdubbeling tegenover drie jaar geleden. Cegeka wordt een organisatie met ruim negenduizend werknemers verspreid over achttien verschillende landen.

Met de overname verstevigt Cegeka zijn positie in Europa maar met title in Noord-Amerika, India en Colombia. Ongeveer een derde van de omzet van CTG komt van it-services en technologie. Nadat de overname goedgekeurd is zal het bedrijf van de beurs in New York verdwijnen.

Op het eerste zicht is het vreemd dat een Belgische onderneming CTG met hoofdzetel in Buffalo, New York overneemt. De ceo en president van CTG is echter een Belg, Filip Gydé. Die werd eind 2018 de baas. Hij werkt al sinds 1990 voor CTG, dat al in 1966 werd opgericht.

CTG België stond vorig jaar voor een omzet van 53 miljoen euro en een winst van 3,2 miljoen euro. Het telt 414 medewerkers. Wereldwijd telt het vierduizend werknemers.

CTG kocht in 2015 de Belgische zorgdienstverlener Etrinity, in 2018 de Franse automatiseerder Gentle Firm, in 2019 het Luxemburgse it-bedrijf Tech-IT en in 2020 de Franse tester Stardust. Het bedrijf heeft ook in Groot-Brittannië een vestiging, maar in Nederland niet. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven