Cegeka op avontuur in Griekenland
Het Belgische ict-concern Cegeka opent een vestiging in de Griekse hoofdstad Athene. Dit kantoor vormt de thuisbasis van het vierde land van het zogeheten Europese Supply Middle (EDC) van Cegeka, na Roemenië, Moldavië en Tsjechië. Naast dit kwartet is het bedrijf uit Hasselt in ruim tien andere landen actief, waaronder Nederland.

Cegeka’s keuze om in Griekenland een nieuw klantenservicecentrum te openen, is gebaseerd op de combinatie van de aanwezigheid van genoeg bekwame ict’ers en een culturele match.

‘Griekenland kent een mooie geschiedenis op vlak van vakmanschap en creativiteit. We verwachten de volgende drie jaar een Grieks group van driehonderd medewerkers op te bouwen’, zegt Tom de Vos, supervisor EDC van Cegeka. Het ‘klassieke’ verhaal van Cegeka begin in Athene, maar er wordt nu al bekeken welke mogelijkheden er zijn om ook elders in het land, zoals in Thessaloniki, een kantoor te openen. 

De opening van een Griekse bedrijfsruimte speelt in op de toekomstige groei van Cegeka. ‘Er is behoefte further capaciteit te creëren om onze klanten te helpen in hun digitalisering’, zegt Stijn Bijnens, algemeen directeur van Cegeka. ‘De uitbreiding naar Griekenland stelt ons in staat flexibeler te zijn en beter te kunnen inspelen op de groeiende vraag van onze klanten.’

Cegeka behaalde vorig jaar een omzet van 871 miljoen euro en een brutowinst van 95 miljoen euro. Het ict-huis telt ruim 5.500 medewerkers.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven