Centric stoot hr- en salaristak af aan BCS
Centric verkoopt zijn human assets (hr)- en payroll-activiteiten aan BCS HR Software program, een snelgroeiend bedrijf uit de stal van Primary Capital. Het was al voor het aantreden van interim-bestuurder Peter Wakkie de bedoeling deze activiteiten van de hand te doen.

De it-dienstverlener uit Gouda richt zich op markten waar het bedrijf zich kan onderscheiden door sectorkennis te combineren met branchespecifieke software program, it-oplossingen en clouddiensten. Het Centric-onderdeel had een te kleine omvang om op de markt voor software program voor personeelszaken en salarisverwerking nog een vuist te kunnen maken. Eerder deed Centric al de corporatiesoftware en de pensioentak van de hand.

BCS, al meer dan veertig jaar op hr- en payroll-gebied actief is, kan met de overname van het Centric-onderdeel zijn productportfolio verder uitbreiden en de marktpositie versterken, zoals de lokale overheid. Centric HR & Payroll heeft de hr-cloudoplossing Movement ontwikkeld en beschikt ook over eigen salarisverwerkings-software met aanvullende dienstverlening.

Sinds Primary Capital in april 2022 in BCS investeerde, zijn ook Apployed, Tasper en MediSoft ingelijfd. BCS levert oplossingen aan zowel mbk- als grootzakelijke klanten in Nederland alsook gemeenten en zorginstellingen. BCS telt na de overname van Centric’s HR Payroll tak meer dan 230 medewerkers.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven