Champions League-feestnacht in Bologna, aanvaller Orsolini ‘ontvoert’ reporter – Voetbal Worldwide


Na de overwinning bij Napoli was Bologna al op het randje van de Champions League gekomen, maar de Rossoblù kregen het laatste zetje door een gunstige uitslag bij Atalanta – AS Roma (2-1 voor de thuisploeg). Bologna vierde daarop een hele nacht feest.

Op Piazza Maggiore, in de schilderachtige binnenstad van het oude Bologna, kwamen supporters samen om een feestje te vieren, volgens de lokale krant Corriere di Bologna waren er zo’n 22.000 mensen op de been die omstreeks 22.40 voor een enorm kabaal zorgden. Toen was wiskundig zeker dat Thiago Motta en zijn stuntploeg zich mogen opmaken voor het miljardenbal. Het bleef nog lang onrustig in de regio Emilia-Romagna.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Een nietsvermoedende verslaggever van DAZN was naar het trainingscomplex van de membership gereden, waar de selectie samen was gekomen om Atalanta – Roma te kijken en te genieten van een fijn avondmaal en een biertje. Riccardo Orsolini had wel zin in een geintje en trok de reporter zijn auto in om hem tegelijk een elevate én een interview te geven. De buitenspeler toonde aan dat zijn balgevoel een stuk beter ontwikkeld was dan zijn gevoel voor ritme.

Iedere automobilist weet dat er een bekeuring staat op onnodig claxonneren, maar voor spelers van Bologna FC was de stad zondagavond even een vrijstaat. Orsolini, na enig aandringen van de journalist, maakte daar gebruik van met een dappere poging om de Champions Leagye-hymne te toeteren vanuit zijn auto. Echt heel geslaagd kunnen we het intermezzo nochtans niet noemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Bologna, de membership van Sam Beukema en Joshua Zirkzee, heeft ook geschiedenis geschreven. Het wordt voor het eerst sinds 1964 dat de ploeg meedingt naar de belangrijkste beker van Europa, en voor het eerst sinds 2002 dat Bologna überhaupt Europa in gaat, en destijds betrof het de weinig prestigieuze Intertoto Cup. Motta’s mannen spelen dit seizoen nog tegen Juventus en Genoa. 

Scroll naar boven