Chaos-race! Drie keer rode vlag bij Grand Prix AustraliëAuto’s die uit de bocht vlogen, in de grindbak terechtkwamen of zelfs in de fik vlogen. Er gebeurde nogal wat tijdens de Grand Prix van Australië. De race moest maar liefst drie keer stilgelegd worden.

Gelukkig is er ook goed nieuws: Max Verstappen heeft met deze race voor het eerst de Grand Prix in Australië gewonnen. Maar echt makkelijk ging dat dus niet.

Crash na crash

Meteen aan het start werd Verstappen al ingehaald door George Russell en Lewis Hamilton. Kort daarna werd de wedstrijd voor het eerst stilgelegd na een crash van Alexander Albon. Een kwartier later werd de race herstart en lukte het Verstappen om de eerste plek terug te krijgen.

Daarna bleef het even rustig, totdat coureur Kevin Magnussen een band verloor. Er lag zoveel puin op de baan dat er weer met de rode vlag gezwaaid werd. En alsof dat nog niet genoeg was vlogen tegen het einde ook nog eens meerdere auto’s uit de bocht, waaronder Nyck de Vries.

Uiteindelijk gingen alle auto’s onder leiding van Max Verstappen achter een safetycar over de end. Verstappen is wel tevreden over de race.

Hier zie je alle crashes op een rijtje:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven