Chatapp-bedrijf Discord schrapt veertig banen
Chatapp-maker Discord ontslaat veertig mensen. Dat is ongeveer vier procent van het totaal aantal medewerkers. Het gaat vooral om personeel van de ontwerp-, marketing- en partnership-afdelingen.

Op X (voorheen Twitter) melden meerdere medewerkers de ontslagronde. In een reactie aan zakensite Enterprise Insider bevestigt een woordvoerder van Discord dat ongeveer vier procent van het staff is ontslagen als onderdeel van de reorganisatie van bedrijfsonderdelen. ‘We zorgen ervoor dat de getroffenen worden ondersteund. We zijn gefocust op de langetermijngroei van het bedrijf en het realiseren van onze missie’. Wat die missie precies is, wordt niet gemeld.

Discord is populair onder players waar in chatgroepen de beste tactieken voor het spelen van spellen worden gedeeld. Ook wordt het chatplatform veel gebruikt door software-ontwikkelaars die er in groepen de voortgang van hun projecten delen. Het is een belangrijke tegenhanger van het eveneens populaire chatplatform Slack.

Afgelopen maand rolde Discord nog een nieuwe optie uit waarmee ouders en verzorgers meet toezicht kunnen houden op de gesprekken van hun kroost in de chatgroepen. Ook kreeg de Clyde-bot van de chatapp onlangs een replace met de toevoeging van ChatGPT-functionaliteit. Daarmee kunnen gebruikers in de groepschat om suggesties vragen. Bijvoorbeeld voor oplossingen van technische problemen.

In 2021 zou Microsoft nog met tientallen miljarden hebben gezwaaid voor een overname van Discord. Dat meldde zakensite Bloomberg destijds. Het kwam na gesprekken niet tot een overname.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top