ChatGPT biedt ict’er on-line psychologische hulp
ChatGPT herkent binnenkort menselijke emoties en gebruikt deze om automatisch on-line psychologische hulp aan te bieden aan gebruikers die daar behoefte aan hebben. De nieuwe functie helpt niet alleen iemand die kampt met mentale gezondheidsproblemen, maar ook ict-professionals in stressvolle situaties.

Het ai-systeem wordt getraind om gesprekken te voeren met gebruikers die emoties uiten die wijzen op stress, angst of depressie en kan advies geven over hoe ze kunnen omgaan met hun problemen. Gebruikers die deze emoties uiten, krijgen automatisch een uitnodiging om on-line counseling te ontvangen.

ChatGPT’s nieuwe functie is volgens het bedrijf ook van waarde voor ict-professionals. Zo kunnen systeembeheerders, chief info officers (cio’s) en ict-recruiters hun emoties uiten in hun chatberichten en automatisch toegang krijgen tot on-line counseling als hun emoties wijzen op frustratie, stress of angst.

Ict-professionals

“Welkome aanvulling voor ict-professionals die te maken hebben met stressvolle situaties”

‘ChatGPT’s nieuwe functie voor emotiegestuurde on-line psychologische counseling is een welkome aanvulling voor ict-professionals die dagelijks te maken hebben met stressvolle situaties’, meldt topman Sam Altman van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. ‘Het is een slimme manier om de mentale gezondheid van it-professionals te verbeteren en hen te helpen juiste beslissingen te nemen en hun werk met meer vertrouwen en gemoedsrust uit te voeren.’

Volgens het bedrijf maakt de nieuwe functionaliteit de communicatie tussen gebruikers intuïtiever en stelt deze hen in staat direct hulp te krijgen bij het omgaan met oplopende emoties. Gebruikers kunnen deze emoties uiten in hun chatberichten en krijgen automatisch de mogelijkheid om on-line counseling te ontvangen als hun emoties wijzen op stress, angst of depressie. ChatGPT rolt de nieuwe functie in de komende weken uit.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven