ChatGPT en crompouce: Google deelt meest opvallende zoektermenTechbedrijf Google heeft de meest opvallende Nederlandse zoekopdrachten van 2023 bekendgemaakt. Het gaat niet om de meest gezochte termen, maar om woorden die vaker zijn opgezocht dan vorig jaar.

Bovenaan staat ‘stemwijzer’ als meest trending zoekterm. De afgelopen maanden zochten Nederlanders hier massaal naar voor de Tweede Kamerverkiezingen. De stemwijzer is er om het kiezen makkelijker te maken. Door on-line vragen te beantwoorden, kom je erachter welke politieke partij bij jou previous.

ChatGPT, voetbal en crompouce

Op de tweede plek staat de chatbot ‘ChatGPT’, die vorig jaar on-line kwam. Het computerprogramma kan teksten schrijven door kunstmatige intelligentie. Je kan de app opdrachten geven. Bijvoorbeeld: ‘Schrijf een artikel over hamsters.’ Je krijgt dan dus een artikel over hamsters terug.

Op plek 3 staat ‘WK vrouwenvoetbal’, het toernooi dat afgelopen zomer plaatsvond in Australië en Nieuw-Zeeland. En ook hoog op de lijst: ‘oorlog in Israël en Gaza’, ‘Giro555’ en ‘crompouce’.

Het techbedrijf heeft nog meer lijsten gemaakt in verschillende categorieën. Hier zie je nog een aantal high 3’s per categorie:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top