Chelsea schrijft Premier League-geschiedenis met late derbyzege – Voetbal Worldwide


Door doelpunten in blessuretijd van Conor Gallagher en Enzo Fernández won Chelsea maandagavond van Crystal Palace. Met die derbyzege hebben de blauwhemden geschiedenis geschreven: het was de dertiende overwinning in de Premier League op rij.

In 2018 ging Chelsea in Zuid-Londen met 1-0 onderuit, dat was overigens het debuut van Roy Hodgson in de dug-out van Palace. Sindsdien werden alle competitiewedstrijden gewonnen door The Blues, dertien stuks inmiddels. En dat is nu een gedeeld file in de Premier League. Manchester Metropolis heeft twee van die reeksen lopen: tegen West Bromwich Albion (al is die sinds 2018 niet uitgebreid omdat The Baggies degradeerden) en tegen AFC Bournemouth, die is nog wel actief.

Op 24 februari is het overigens Bournemouth – Man Metropolis, dan kan het group van Pep Guardiola dit file helemaal voor zichzelf opeisen. Ook Manchester United haalde eens dertien op rij, tegen Wigan Athletic. Die reeks sneuvelde in 2012, en die avond in het DW Stadium bleek uiteindelijk funest voor het group van Sir Alex Ferguson in de titelrace. Die liep af met Sergio Agüero’s wereldberoemde doelpunt voor de blauwe buurman.

Terug naar Chelsea. Die ploeg received dus in blessuretijd op het veld van Crystal Palace, door een doelpunt van Conor Gallagher. En dat was de eerste winnende aim van een Chelsea-speler na het verstrijken van de reguliere speeltijd sinds… een doelpunt van Conor Gallagher op het veld van Crystal Palace, in oktober 2022. De middenvelder tart zo opnieuw de membership waar hij doorbrak in de Premier League, als huurling van Chelsea.

Scroll naar boven