ChipSoft haalt bakzeil in hoger beroep
De 79-jarige topman/oprichter van ChipSoft, Gerrit Mulder, heeft ook in hoger beroep bakzeil gehaald in het battle met zijn voormalige directie-secretaresse die sinds 2000 voor hem werkte.

Het Gerechtshof Amsterdam bepaalde onlangs dat de zorgsoftware-maker nog eens twintig mille further moet betalen bovenop de 184.000 euro waartoe de kantonrechter ChipSoft had veroordeeld. Zo meldt Quotenet.

De 46-jarige directiesecretaresse die ook de directeur personeelszaken bijstond en in augustus 2021 overspannen was geraakt, wilde start 2022 weer aan de slag. Mulder wilde de vrouw tegen haar zin van enkele taken ontheffen. De bedrijfsarts stelde daarop een case supervisor en externe bemiddeling voor.

Maar Mulder weigerde mediation, wat de rechter hem zwaar kwalijk neemt. De topman vond dat er helemaal geen sprake was van een arbeidsconflict, maar dat de vrouw zich negatief opstelde. Vervolgens werd resoluut een streep gehaald door haar bonus. Bovendien ging haar basissalaris 30 procent omlaag, terwijl ze ook de auto van de zaak moest inleveren. De vrouw zag dit volgens Quotenet als ‘werknemertje pesten’. Ze pikte dat niet en stapte naar de rechter.

Zowel de kantonrechter als het Hof tekenen bij het voor ChipSoft nadelige vonnis aan dat de uitspraak een afschrikwekkende werking moet hebben. Beiden vinden dat je een werknemer zo niet kan behandelen. Aan ontslagvergoedingen, ten onrechte niet uitgekeerde bonussen, achterstallig salaris en opgelegde boetes is ChipSoft nu 204.000 euro kwijt.

Overigens is het niet de eerste keer dat de rechter te pas moet komen aan conflicten tussen ChipSoft en medewerkers. In 2020 diende een rechtszaak in verband met een marketing consultant die na een feestje op de Nederlandse Antillen op de parkeerplaats had staan plassen. De man werd de laan uitgestuurd. De kantonrechter veroordeelde ChipSoft tot een billijke vergoeding van 60.000 euro, maar in hoger beroep werd dit teruggedraaid.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven