clubman volgt clubman op als hoofdtrainer – Voetbal Worldwide


Julian Schuster wordt de nieuwe coach van SC Freiburg, zoals deze week al veelvuldig verscheen in de Duitse pers. Schuster volgt in het nieuwe seizoen Christian Streich op, die na een eeuwigheid afscheid neemt bij de Bundesliga-club.

Met Schuster heeft de Zuid-Duitse membership een opvolger voor Streich aangesteld die in veel opzichten op hem lijkt. Streich werkte al jaren voor de membership toen hij in 2011 hoofdtrainer werd, voor Schuster geldt hetzelfde. Tussen 2008 en 2018 kwam Schuster tot 242 wedstrijden voor de membership, daarna werd hij actief als coach in de jeugdopleiding en als assistent bij het eerste. Nu schuift hij dus door naar de plek van hoofdtrainer.

Schuster, van wie geen contractduur bekendgemaakt is, heeft er zin in. ‘Deze klus is voor mij een hartenzaak en een uitdaging tegelijk. Ik weet wat de opgave is en ga die tegemoet met overtuiging, deemoed en respect. Voor mijn zijn samenhang, passie en verbondenheid met stad en regio de kernwaarden van deze membership, en ik heb er zin in om die waarden verder te ontwikkelen, samen met de selectie, de staf en de followers’, spreekt hij op de clubwebsite.

Scroll naar boven