Coach Maurice Steijn weg bij Ajax na slechtste begin ooitDe tijd van Maurice Steijn als coach bij Ajax zit erop. De voetbalclub gained dit seizoen maar één van de zeven eredivisie-wedstrijden die er zijn gespeeld.

Afgelopen weekend verloor Ajax zelfs van FC Utrecht, dat toen allerlaatste stond in de competitie. Ajax kwam daardoor op de 17e plek in de eredivisie terecht: een-na-laatste. Terwijl Ajax een topclub is met het meeste geld van alle golf equipment in Nederland.

Slechte begin

Zo’n slechte begin van het seizoen had Ajax nog nooit gehad. Daarom moet de coach dus weg. De 49-jarige Maurice Steijn is afgelopen zomer pas begonnen als coach bij de membership uit Amsterdam.

Assistent-trainer Hedwiges Maduro neemt het werk als coach voorlopig over.

Disaster

De slechte resultaten van Ajax zijn niet alleen de schuld van de coach. Er ging al langer van alles mis. Na een verloren wedstrijd van Feyenoord gebruikten supporters van Ajax ook geweld.

Technisch directeur Sven Mislintat werd na die wedstrijd ontslagen. Hij ging over het kopen en verkopen van Ajax-spelers. Hij kocht voor meer dan 100 miljoen aan spelers, maar die zorgden dus niet voor gewonnen wedstrijden.

Maar ook daarna ging Ajax niet beter spelen. En nu is het vertrouwen van de membership in de coach dus weg.

Maurice Steijn zegt zelf ook dat het voor Ajax het beste is als hij vertrekt. Hij zegt ook dat hij het vreselijk jammer vindt dat het zo moet lopen en dat hij hoopt dat Ajax snel weer veel gaat winnen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven