‘Coach van de Maand’ Fowler abrupt op straat gezet in Saoedi-Arabië – Voetbal Worldwide


Het avontuur van Robbie Fowler als coach van het Saoedische Al-Qadsiah is onverwachts geëindigd. De voormalig Engels worldwide werd vorige week nog benoemd tot Coach van de Maand op het tweede niveau van Saoedi-Arabië, maar werd maandagavond aan de kant gezet.

Fowler (48) maakte start juli zijn entree bij Al-Qadsiah, maar kan na een kleine vier maanden zijn koffers pakken. Het is nog niet duidelijk waarom de huidige nummer twee in de eerste divisie per direct afscheid heeft genomen van de oud-spits van onder andere Liverpool, Leeds United en Manchester Metropolis.

Al-Qadsiah bezet na acht duels de tweede plaats achter Al-Orobah (op één punt) en verloor dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd. Fowler werd onlangs dus zelfs in het zonnetje gezet en verkozen tot Coach van de Maand.

Bij Al-Qadsiah zijn doelman Joel Robles (eerder o.a. Everton en Leeds), verdediger Álvaro González (van o.a. Villarreal en Olympique Marseille) en aanvaller Luciano Vietto (van o.a. Valencia en Atlético Madrid) mogelijk bekende namen in de selectie.

Binnen een uur nadat Al-Qadsiah bekendmaakte de samenwerking met Fowler te hebben beëindigd, verscheen het aankondigingsbericht voor de nieuwe coach: Míchel Gonzalez. De zestigjarige Spanjaard, tussen 1982 en 1996 speler van Actual Madrid, was in het verleden coach bij onder andere Getafe, Sevilla, Olympiakos Piraeus en Olympique Marseille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top