Cocu per direct weg als coach van Vitesse – Voetbal Worldwide


Phillip Cocu vertrekt per direct als coach van Vitesse. De 53-jarige oefenmeester heeft zijn ontslag ingediend na de nederlaag tegen SC Heerenveen.

Cocu stond al langer onder druk bij Vitesse, dat na twaalf wedstrijden slechts acht punten heeft verzameld en op de laatste plaats staat in de Eredivisie. De Arnhemmers verloren vorige week al met 5-1 van Go Forward Eagles en tegen Heerenveen was er niet veel verbetering te zien.

Supporters van Vitesse maken zich grote zorgen over hun membership en richtten de pijlen zaterdag op Cocu. Met spandoeken en spreekkoren werd zijn vertrek geƫist. Na de nederlaag tegen Heerenveen was het onrustig voor Gelredome, waar boze followers verhaal kwamen halen en in gesprek gingen met onder anderen aanvoerder Marco van Ginkel.

Cocu stond sinds september 2022 aan het roer bij Vitesse. Hij was destijds de opvolger van de vertrokken Thomas Letsch. Onder zijn leiding dreigde lang degradatie, maar uiteindelijk eindigde Vitesse als tiende. Dit seizoen is er dus opnieuw degradatievrees.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven