Posted on Leave a comment

Computable Awards passeren 20.000 stemmen
De Computable Awards 2023 zijn de 20.000 stemmen gepasseerd. Het tweede deel van 10.000 stemmen kwamen beduidend langzamer binnen dan het eerste deel. Reden hiervoor is simpel: de zomervakantie. Computable ligt op koers om het aantal van 29.122 stemmen van vorig jaar te gaan overtreffen.

Het is vakantietijd in Nederland, en dat is goed te merken binnen het stemproces van de Computable Awards 2023. Waar we welgeteld vijf dagen nodig hadden om de eerste 10.000 stemmen binnen te halen, daar duurde het 44 dagen om de 20.000 aan te tikken. En dat was al op 15 augustus, need ook de redactie van Computable vierde vakantie.

Toppers en tobbers

Momenteel zijn er met afstand de meeste stemmen uitgebracht in de categorie IT-talent; de teller is daar de 1.800 gepasseerd. Deze categorie wordt gevolgd door Sustainable Tech (ruim 1.300 stemmen) en Onderwijsproject (bijna 1.200 stemmen). Opvallend is ook dat twee externe categorieën, die van de RightBrains Awards 2023, het goed doen. De Digital Talent Award zit op ruim 1.300 stemmen, die voor de Digital Leadership & Diversity Award op bijna 1.200. Deze stemmen worden meegenomen in het totaal.

Daar waar categorieën het goed doen, daar gaat het bij sommige categorieën wat minder. Zo kunnen de categorieën Cyber Resilience, Duurzaamheid & MVO en Tech-startup nog wel wat additional stemmen gebruiken. Alle drie de categorieën zitten nog onder de duizend stemmen. Alle overige categorieën zijn de grens van duizend stemmen gepasseerd. De volledige lijst van categorieën van de Computable Awards 2023 vindt u hier.

Stemmen

Stemmen kan tot en met donderdag 5 oktober via deze stemmodule.

Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *