Computable viert 55ste verjaardag! | Computable.nl
Ict-vaktitel Computable bestaat vandaag 55 jaar. Op 21 september 1968 viel de eerste editie van het vakblad bij lezers op de mat. De oorspronkelijke missie staat nog steeds als een huis: het bieden van nieuws, achtergronden en opinieartikelen over de zakelijke en technische kant van ict. Ook het verbinden van ict-professionals en ict-managers in de Nederlandse, en tegenwoordig ook Belgische, ict-sector is nog steeds het doel.

Begonnen als blad dat per kwartaal verschijnt (lees hier hoe het allemaal begon), groeide Computable uit tot toonaangevend ict-vakblad in de Nederlandse ict-sector. De titel was er ook vroeg bij op web. Het beschikte in 1996 als één van de eerste mediatitels in Nederland over een eigen web site (keer terug naar de tijd van Netscape). Hoewel het zwaartepunt al lange tijd op online-berichtgeving ligt, brengt de redactie nog steeds een ‘papieren’ Computable uit: een themamagazine dat vier tot zes keer per jaar verschijnt.

Sinds 2014 is Computable onderdeel van de Jaarbeurs in Utrecht. De eerste contacten met deze organisatie stamden overigens al uit het start van de jaren zeventig. Computable organiseerde namelijk in 1973 zijn allereerste ict-beurs: de Laptop Software program & Service Beurs met bijbehorend congres in de Jaarbeurs.

Dit jaar verzorgt Computable het inhoudelijke programma van de beurs Cybersec Netherlands, dat plaatsvindt op 1 en 2 november aanstaande, uiteraard óók in de Jaarbeurs. Verder vindt op 31 oktober weer de jaarlijkse uitreiking van de Computable Awards plaats, de Oscars van de Nederlandse ict-sector.

Later dit jaar neemt Computable een vernieuwde web site in gebruik. Het startsein voor nog eens 55 jaar actuele informatie over de laatste ict-ontwikkelingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven