Creëer vertrouwen met solide digitale infrastructuur
Er is enorm veel information beschikbaar over wat we kopen, waar we naartoe gaan en waar we naar kijken. We vertrouwen erop dat beheerders van onze information voorkomen dat die niet worden gestolen of op onverantwoorde wijze gebruikt. Maar niet alle organisaties die gevoelige information van klanten opslaan en verwerken, zijn zich er volledig van bewust dat een kleine zwakke plek in de infrastructuur ons digitale vertrouwen kan beschadigen.

Het beperken van risico’s die het digitale vertrouwen in gevaar brengen, is voor veel organisaties een uitdaging. Volgens onderzoek van IDC zien respondenten beveiliging als het grootste risico voor digitaal vertrouwen. Het is essentieel om een balans te vinden tussen information utility, waarbij information toegankelijk, volledig en actueel is, en information privateness, inclusief information die zich bevindt in hybride clouds, de edge en on-premise infrastructuren.

Een betrouwbare, gedistribueerde digitale infrastructuur moet flexibel en schaalbaar zijn, waarbij flexibiliteit niet ten koste gaat van de veiligheid. Tegelijkertijd moeten ondernemingen met deze infrastructuur kunnen voldoen aan veranderende regelgeving en greatest practices op het gebied van information. De functionaliteit moet overeenkomen met de gevoeligheid van de information. Stel dat kritieke bedrijfsinformatie, gevoelige klantgegevens of intellectueel eigendom moet worden beschermd. In dat geval moeten bedrijven kunnen vertrouwen op een robuuste infrastructuur en betrouwbare end-to-end-clouddiensten.

Bedrijven beveiligen wordt steeds moeilijker

“Vergeet niet dat geen enkel bedrijf immuun is voor een cyberaanval”

Het is belangrijk dat information toegankelijk, volledig en actueel is voor slimme besluitvorming en datastromen. Die information moeten echter ook worden beschermd in hybride clouds, de edge en de lokale infrastructuur. Nu er steeds meer applicaties bijkomen die veel information genereren, is de zichtbaarheid van information cruciaal. Dit houdt in dat bedrijven information uit verschillende bronnen eenvoudig kunnen monitoren, bekijken en analyseren. Er kan niet van bedrijven worden verwacht dat zij beschermen wat ze niet kunnen zien.

Met betrekking tot hybride-cloudnetwerken is het aan te raden om peer-to-peer-encryptie te gebruiken als onderdeel van de wederzijdse beveiligingsverantwoordelijkheid met cloud-aanbieders. Deze aanpak beschermt information tijdens de overdracht tussen verschillende gebruikers, zodat het voor kwaadwillenden moeilijker wordt om gevoelige information te onderscheppen en te stelen. Dit geeft zakelijke gebruikers ook meer vertrouwen in de veiligheid van hun information. Bedrijven kunnen met behulp van automatisering fouten tot een minimal beperken en strenge toegangscontroles instellen.

Vergeet niet dat geen enkel bedrijf immuun is voor een cyberaanval. Het is geen kwestie van of, maar van wanneer. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze een continuïteitsplan hebben dat rekening houdt met de downtimekosten van elke applicatie.

Zero-trust

Een zero-trust-aanpak is de norm nu bedrijven zich realiseren dat er zowel binnen als buiten het netwerk risico’s zijn. Zero-trust richt zich op identiteitsverificatie. Als iemand toegang wil krijgen tot lokale information of knowledge in de cloud, kan dat alleen als hij of zij de juiste rechten heeft. Een zero trust-architectuur controleert en valideert continu; niemand wordt vertrouwd. Een zero-trust aanpak versterkt niet alleen de verdediging, maar zorgt ook voor compliance met de strengere regelgeving op het gebied van dataprivacy.

Bedrijven vertrouwen steeds meer op interconnectiviteit en het eenvoudig delen van informatie. Een solide beveiligingsbeleid schept vertrouwen bij klanten en companions en zorgt voor meer veerkracht. Het gaat niet alleen om het bouwen van een robuuste infrastructuur. De infrastructuur is voortdurend in ontwikkeling en ondernemingen moeten de nieuwste technologieën en dreigingen een stap voor blijven zodat hun organisatie zich snel kan aanpassen aan veranderingen en de eisen van klanten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven