Crystal ICT, Uw Zorg On-line en RailCube overgenomen
Overnames in de zorg en op spoorweggebied leiden de junimaand in. RailCube (Fundamental Capital), Crystal ICT (TSH) en Uw Zorg On-line (Vortex Capital/Well being Cloud Initiative) kozen voor opname in een groter verband.

Tech-investeerder Fundamental Capital neemt een meerderheidsbelang in RailCube, leverancier van software program voor spoorwegondernemingen zoals Deutsche Bahn Cargo. Deze in Parijs gevestigde innovator wil daarmee zijn positie als erp-partner voor ‘spoorwegen’ verder versterken. Het productaanbod richt zich op een internationaal klantenbestand.

Sjoerd Aarts, companion bij Fundamental en voorzitter van de raad van commissarissen bij RailCube, ziet potentie voor verdere marktexpansie binnen Europa en daarbuiten. RailCube wil de sprong maken naar Amerika, een markt die met steun van Fundamental minder moeilijk is te bewerken. De huidige klantenkring bestaat uit meer dan 85 spoorwegondernemingen in twintig Europese landen en Australië.

RailCube biedt een uitgebreide suite die spoorwegondernemingen helpt kernprocessen in al hun domeinen te automatiseren. Er zijn modules voor het beheer van de operatie en veiligheid, personeel, hr, financiën en enterprise intelligence. Onder leiding van cpo Ernstjan Aalbersberg is een mobiele applicatie voor machinisten ontwikkeld. Ook heeft zijn workforce een erp-oplossing voor planners en kantoormedewerkers gemaakt.

Ambitie

TSH, een portfoliobedrijf van Strikwerda Investments, neemt Crystal ICT over. Door aan te sluiten bij een grotere groep kan de detacheerder uit Rijswijk beter zijn ambitie waar gaan maken. Sammy Sheombarsingh, ceo van Crystal ICT, wil tot de grotere ict-outsourcing specialisten voor de zorgsector gaan behoren.

Met deze acquisitie zet TSH een belangrijke stap in het uitbouwen van zijn positie in de groeiende markt van ict-outsourcing in de Nederlandse zorgsector. TSH biedt through Korton, onderdeel van zijn ‘zorgpoot’, meer kennis en schaalvoordelen. Crystal ICT blijft zelfstandig opereren, met eigen merk, eigen kantoor in Rijswijk, eigen directie, managementteam en eigen medewerkers (ruim 65).

Gezondheid

Het digitale zorgplatform Uw Zorg On-line wordt onderdeel van Well being Cloud Initiative (HCI), aanbieder van software program voor zorgverleners binnen een breed aantal disciplines. Investeerder Vortex maakt de overname mogelijk. By way of een persoonlijke gezondheidsomgeving biedt Uw Zorg On-line online-toegang tot zorg bij vrijwel alle huisartsen, ziekenhuizen en een groot deel van alle apotheken in Nederland.

HCI wil deze software program en diensten binnenkort integreren, waardoor in één keer 21.000 paramedische zorgverleners worden gekoppeld aan de cliënten in het zorgplatform. Minder administratieve final voor de zorgprofessionals en makkelijker contact met hun cliënten moeten leiden tot meer tijd voor de zorg zelf. HCI nam eerder Good Software programIncuraFysioRoadmapEvry en CRS GGZ Software program over.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven