Posted on Leave a comment

‘Dan staan we hier morgen nog’ – Voetbal Worldwide


Bij de begin van het Engelse voetbalseizoen zagen toeschouwers meteen een nieuwe regel in actie. Aan het eind van Arsenal – Manchester Metropolis om de Neighborhood Defend werden liefst acht minuten bijgeteld, gevolg van een regelwijziging. Pep Guardiola, de verliezende coach, is geen fan van die aanpassing.

Tijdrekken wordt voortaan strenger in de gaten gehouden, vandaar dat er een hele bult minuten aan de Supercupwedstrijd werd vastgeplakt – van acht werd uiteindelijk zelfs tien gemaakt, en toen sloeg Leandro Trossard nog toe. De Belg zette de gelijke stand op het bord met een fortuinlijk doelpunt, Arsenal buitte zijn momentum uit door de strafschoppenserie te winnen.

Guardiola was niet ontdaan door de nederlaag van zijn ploeg, maar was het ook niet eens met de nieuwe regel. ‘Ze verlengen wedstrijden voor ieder doelpunt. Als je elke keer dat je scoort 30 of 45 seconden erbij krijgt, en een wedstrijd eindigt in 4-3, tja, dan staan we hier morgen nog te spelen’, aldus de coach van Metropolis.

Zijn evenknie bij Arsenal, Mikel Arteta, was niet geheel verrassend wél te spreken over de riante blessuretijd. ‘Het gaat om zuivere speeltijd. Ik vind dit een goede regel, need het ging me te ver. Nu zullen groups wel twee keer nadenken, maar we zullen ons erop moeten voorbereiden om 100 minuten te spelen, need dit gaat elke week gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *