‘Dat is niet veel, hè?’ – Voetbal Worldwide


Antwerp FC bleef zondag op bezoek bij Union Sint-Gillis op een gelijkspel steken (2-2). Mark van Bommel moest improviseren met zijn defensie en sluit niet uit dat zijn membership zich nog op de transfermarkt begeeft. Dat kan in België nog tot en met woensdag.

In aanloop naar de topper in het Joseph Marien Stadion verloor Van Bommel twee verdedigers. Gaston Ávila verkaste naar Ajax, Toby Alderweireld viel weg met een schouderblessure. De Nederlander koos voor Sam Vines als linksback. Dat bleek een goede keuze, need Vines maakte halverwege de eerste helft de gelijkmaker. Vijf minuten later moest de Amerikaan met een hamstringblessure van het veld.

Van Bommel kwam vervolgens uit bij Zeno Van Den Bosch, die midweeks sterk inviel tegen AEK Athene en ook in Brussel een goede wedstrijd op de mat legde. ‘Hij was onwijs goed’, stelde Vincent Janssen in gesprek met Het Nieuwsblad. Dat vond ook Van Bommel. ‘Vanaf het second dat hij bij het eerste elftal is gekomen, heeft hij fantastische stappen gezet. Vandaag opnieuw. Complimenten voor Zeno.’

Na de aftocht van Vines verloor Antwerp tot overmaat van ramp ook Ritchie de Laet met een blessure. De routinier bleef tijdens de rust in de kleedkamer achter. Alhassan Yusuf, normaal gesproken een aanvallende middenvelder, moest noodgedwongen als rechtsback spelen. Het is tekenend voor de dun bezette defensie van Antwerp. ‘Drie fitte verdedigers… Dat is niet veel, hè?’, zei Van Bommel met een grimas. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2.

Transfermarkt
Met (voor het eerst) de groepsfase van de Champions League op komst, is het zaak dat Antwerp de verdediging weer op orde krijgt. De Belgische transfermarkt is nog tot 6 september open. ‘Of ik nog ga aankloppen bij Marc Overmars? Misschien wel. Als het profiel bij ons previous, gaan we denk ik nog wat forceren. Al kan ik dat niet garanderen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven