‘Dat vind ik wel prettig’ – Voetbal Worldwide


Arne Slot haalde toch nog iets positiefs uit het thuisduel met FC Volendam (3-1). Het was namelijk voor het eerst dit seizoen dat Feyenoord de overwinning in de slotfase toch nog over de streep trok.

Vorig jaar lukte dat op weg naar de landstitel regelmatig, maar dit seizoen nog niet. Donderdagavond was in dat opzicht een uitzondering. ‘Ik vind het wel prettig dat we voor het eerst een wedstrijd die je verdient te winnen, toch nog winnen met een gelukje’, zei Slot tegen ESPN. ‘Vorig jaar gebeurde dat regelmatig en dat maakte van een goed seizoen een geweldig seizoen. En nu viel-ie telkens niet als we een purpose nodig hadden. Wel terecht gezien het aantal kansen, maar je hebt geluk als je in de 93ste minuut nog wint.’

Wel erkende Slot dat het niet goed was wat Feyenoord liet zien tegen Volendam. ‘Vandaag was het een heel matige wedstrijd. Je moet de tegenstanders daar ook de credit voor geven, maar ik vraag me af of ze meer dan een balcontact in onze zestien hebben gehad. Ze hadden volgens mij zeventien procent balbezit, maar dan maakt Zeefuik een geweldige purpose bij dat ene second. Dan wordt het 1-1 en helpt het niet dat je al twee keer verloren hebt en dat de tegenstander daar enorm veel energie van krijgt.’

Feyenoord had moeite om tegen het compact verdedigende Volendam tot kansen te komen. Slot bracht al zijn aanvallers in om een doorbaak te forceren en die kwam in de additional tijd, toen Santiago Giménez raak kopte. ‘Ik ben superblij dat ik Santiago in mijn elftal heb, maar zijn eerste 92 minuten waren niet zijn beste minuten van zijn carrière’, lachte Slot. ‘Maar je laat hem toch staan omdat hij een purpose kan maken, hoe slecht hij ook speelt. Volgens mij hebben we alle aanvallers opgebruikt.’

Na de nederlagen tegen Atlético Madrid (1-3) en PSV (1-2) was het vertrouwen broos bij Feyenoord en dat merkte Slot ook vanaf de zijkant. ‘Het helpt niet mee dat je zo lang op 1-1 staat tegen Volendam, terwijl zij de laatste wedstrijden zoveel tegengoals hebben gehad. Daar krijg je ook geen goed gevoel van. Ik had niet het gevoel dat we nu de ene na de andere grote kans uitspeelden. Dan kan ik me wel voorstellen dat de frustratie oploopt. Des te knapper is het dat je uiteindelijk nog wel scoort.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven