Databeveiliging nog heikel punt bij ai-implementatie
Ai-databeveiliging, schaal en beheer zijn de voornaamste uitdagingen voor Europese bedrijven die ai-oplossingen willen implementeren. Dit blijkt uit het Nutanix State of Enterprise AI Report, een wereldwijd onderzoek dat inzicht biedt in besluitvorming rond synthetic intelligence.

Meer dan 90 procent van de respondenten in Europa zegt dat beveiliging, betrouwbaarheid en catastrophe restoration belangrijke overwegingen zijn in hun ai-strategie. Daarnaast geven ze aan dat het ‘beheren en ondersteunen van ai-workloads op schaal’ hun grootste uitdaging is in de komende twee jaar. De helft van hen zegt dat vereisten ten aanzien van datagovernance hen dwingen om ai-databronnen, leeftijd en andere kwaliteiten beter te begrijpen en bij te houden.

It-kosten en uitgaven

“Vrijwel alle bedrijven zien de waarde van ai”

De aanpak van databeveiliging, workload-schaal en inzicht en beheer van knowledge zal essentieel zijn voor het succes van ai-initiatieven. Modernisering van infrastructuur en databeveiliging staan voorop bij besluitvorming over ai, niet kosten. Meer dan 90 procent ziet de it-kosten en uitgaven aan de cloud toenemen door de adoptie van ai-applicaties.

Vrijwel alle bedrijven zien de waarde van ai. Ai-oplossingen die organisaties in de emea-regio inzetten, zijn virtuele assistenten/klantondersteuning-bots en een combine van generatieve ai-oplossingen. Als het gaat om de implementatie van ai geven respondenten aan dat zij niet voldoende gen-ai- en immediate engineering-vaardigheden in huis hebben en dat zij meer datascientists nodig hebben om hun initiatieven te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven