De Bruyne legt uit waarom hij uitviel in de Champions League-finale – Voetbal Worldwide


Internet als twee jaar geleden viel Kevin De Bruyne geblesseerd uit in de finale van de Champions League. De Belgische middenvelder zag in 2021 Chelsea er met de cup vandoor gaan en was zaterdag een stuk gelukkiger. Metropolis received ten koste van Internazionale voor het eerst de Champions League.

‘Dit is geweldig. Hier werken we al zo lang voor’, vertelde De Bruyne in gesprek met BT Sport. ‘We zijn nu onderdeel van de geschiedenis van de membership. Ik denk dat de winst volledig terecht is. We hebben dit seizoen geen enkele keer verloren in de Champions League. Het was niet de beste wedstrijd, maar finales zijn altijd lastig.’

De Bruyne moest de strijd na 35 minuten staken en werd vervangen door Phil Foden. ‘Ik heb al twee maanden final van mijn hamstring. Ik sukkel er een beetje mee’, legde de Belg uit. ‘Tijdens de wedstrijd knapte er iets, waardoor ik niet verder kon. Het is niet anders. Wel jammer, need ik voelde me goed tot het gebeurde en volgens mij speelde ik ook prima. Maar het group is zonder mij ook goed en we hebben gewonnen.’

Metropolis received zo de treble, na het kampioenschap en de FA Cup. De Bruyne was zich bewust van de historische waarde. ‘Dit is iets groots. Het aantal wedstrijden is groot en je moet een fixed niveau halen in een heel lange periode. Geweldig dat het is gelukt. Tijd voor een feestje? Ja, zeker. Ik denk dat dit we langer dan één dag gaan vieren.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven