‘De enige regel in het voetbal die ik niet begrijp’ – Voetbal Worldwide


Ange Postecoglou vraagt zich af of Arsenal wel terecht een strafschop heeft gekregen in het duel met zijn ploeg Tottenham Hotspur. Volgens de Australische supervisor ontbreekt duidelijkheid bij het hanteren van de handsregels.

De arbitrale beslissing die leidde tot de 2-1 van Arsenal in de derby tegen Tottenham was zondag veelbesproken. Spurs-verdediger Cristian Romero kreeg de bal uit een nook van de thuisploeg van ongeveer een meter afstand tegen zijn linkerarm aangeschoten door Ben White. Scheidsrechter Rob Jones waagde zich in eerste instantie niet aan het geven van een strafschop, maar na ingrijpen door de VAR ging de bal alsnog op de stip.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Volgens Postecoglou is het grote probleem in de discussie over het wel of niet geven van een strafschop dat de handsregels op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. ‘Ik kon de situatie niet zien, maar om eerlijk te zijn begrijp ik ook niet meer hoe het zit met de regels. Ik begrijp het echt niet’, uitte de Spurs-manager tegenover Engelse media zijn frustratie.

Postecoglou ging verder: ‘Soms lijkt het dat het sowieso een strafschop is als de bal tegen je arm komt, maar op andere momenten is het dan weer anders. Ik weet niet meer hoe het zit. Het is de enige regel in het voetbal die ik niet begrijp. Misschien kunnen we verdedigers zonder armen ontwikkelen. Ik weet niet hoe je nu in een natuurlijke houding een poging kunt doen om een bal te blokken.’

In gesprek met ViaPlay liet Postecoglou weten wel degelijk te hebben genoten van de eerste North London Derby waar hij deel van uitmaakte. Hij was trots op de wijze waarop Spurs tot twee keer toe terugkwam van een achterstand en prees James Maddison en Heung-Min Son, die allebei direct betrokken waren bij de twee objectives van de bezoekers. Tottenham-aanwinst Micky van de Ven maakte overigens de negentig minuten vol in het spektakelstuk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven