De Jong kan leven met herhaling van vorig jaar – Voetbal Worldwide


PSV heeft nog alle kans om volgende week de pot met goud op te graven. De ploeg van Peter Bosz maakte het vooral zichzelf lastig op bezoek bij Rangers, maar spits Luuk de Jong redde een 2-2 en dus een prima perspectief op de groepsfase van de Champions League.

De Jong was na afloop helder in zijn analyse bij RTL. ‘We proberen te voetballen, ook al maken we fouten. We domineerden, hadden het meeste balbezit, maar je weet wat hun kwaliteit in: omschakelen en kleine foutjes afstraffen. Daar scoorden ze twee keer uit, dat moet beter. We moeten uitlopen, die wedstrijd proberen te winnen, maar het wordt 2-1 voor hen. Dan is het goed dat het nog 2-2 wordt, dat is denk ik een goede uitgangspositie.’

De 1-0 van de Schotten op slag van rust was pijnlijk, omdat de Eindhovenaren tot dat punt de boel onder controle hadden maar zichzelf in de voet schoten met een persoonlijke fout. ‘Soms moet je misschien het risico afwegen, dan toch een bal lang schieten, maar we willen graag voetballen. Als er een doelpunt uit komt, is dat heel kostbaar. Op dit niveau wordt dat afgestraft’, aldus De Jong.

Zijn gelijkmaker redde de meubelen. ‘Ik kleunde er gewoon in’, lachte de aanvaller in Brabantse dienst over zijn doelpunt, dat met de rug gemaakt leek te worden. Verder kwam hij weinig in het stuk voor, waarvoor de aanvalsleider van PSV de complimenten ook aan de thuisploeg gaf.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top