‘De wereld is opeens anders’ – Voetbal Worldwide


Henk Fraser is woensdag officieel begonnen aan zijn avontuur bij RKC Waalwijk en kreeg na afloop van de eerste coaching uiteraard ook vragen over FC Utrecht, waar hij in december opstapte na een incident met Amin Younes. De coach kijkt er inmiddels in alle rust op terug.

Tijdens een coaching bij FC Utrecht greep Fraser Younes beet. De oefenmeester probeert nu voorzichtig te zijn als hij erop terugblikt. ‘Need als ik mijn mening geef wordt dat wellicht verkeerd uitgelegd, als ik iets positiefs zeg wordt dat uitgelegd als dat iets anders negatief is’, vertelt hij aan VI. ‘Iedereen heeft gezien en gehoord wat er gebeurd is, de consequenties heb ik aanvaard.’

‘Dat wat er gebeurd is, is tegenwoordig een overtreding, maar ik zit er niet zo extreem in’, benadrukt Fraser. ‘Ik werk in de topsport waar zaken gebeuren die in de normale wereld minder gebeuren. Daarmee praat ik het nog steeds niet goed, begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind het moeilijk me er over uit te laten. De perceptie en interpretatie is voor iedereen anders.’

Met RKC-directeuren Mo Allach en Frank van Mosselveld heeft Fraser uiteraard gesproken over het incident. ‘Het is zeker ter sprake gekomen. Meer in de vorm van wat gaan we zeggen als de buitenwacht er mee komt. Er gaan opmerkingen komen in de trant van spelers en trainers met een krasje. Eerlijk gezegd vind ik het niet belangrijk. In het wereldje was males juist gecharmeerd van mijn omgang met mensen. Nu opeens is de wereld anders. Het is allemaal extremer geworden, het elkaar cancellen en zo.’ Verder benadrukt Fraser: ‘Mijn gedachten veranderen niet, maar ik moet me aanpassen.’

Lees het hele gesprek met Henk Fraser by way of VI PRO:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven