Debutant Martha in de voetsporen van Kluivert – Voetbal Worldwide


Ar’jany Martha heeft indruk gemaakt bij zijn debuut voor Ajax. De vleugelverdediger, die tot voorheen altijd aanvaller was, liet zich met identify aan de bal gelden. Dit wijzen de statistieken uit.

Debuterend hoofdtrainer John van ‘t Schip, die wel als interim-trainer al een keer voor de groep stond bij Ajax, verraste met het brengen van Martha, die 95 wedstrijden voor Jong Ajax speelde en daarmee recordhouder is. De linksback had dus al wat ervaring en gebruikte dat om aanvallend zijn steentje bij te dragen in de wedstrijd tegen FC Volendam. Martha voltooide uiteindelijk vijf dribbels, waarmee hij volgens Opta de eerste Ajax-debutant was die zulke aantallen haalde sinds Justin Kluivert in 2017.

Martha was alweer de 29ste verschillende speler die Ajax gebruikte in het huidige seizoen. Daarmee zijn de Amsterdammers koploper. Volendam, de tegenstander van donderdag, gebruikte 28 spelers in dit seizoen. Met de jonge debutant in de achterhoede gained Ajax voor het eerst een wedstrijd inclusief een clear sheet sinds 9 april 2023, toen er met 4-0 werd gewonnen van Fortuna Sittard.

Voor Martha had aanvoerder Steven Bergwijn een vrije rol.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven