Debuterende Oranje-keepster baalt na blunder: ‘Ook teleurstellend’ – Voetbal Worldwide


Jacintha Weimar maakte haar debuut voor het Nederlands dameselftal, maar dat krijgt een vervelende nasmaak. Door haar fout in blessuretijd verloor Nederland van België. 

Weimar, keepster van Feyenoord Vrouwen, mocht voor het eerst onder de lat staan bij Oranje in de Nations League-wedstrijd tegen België. ‘Aan de ene kant ben ik trots vanwege mijn debuut, maar ik ben ook teleurgesteld’, vertelt ze aan de NOS. ‘In het start was het even zoeken, maar in de tweede helft liet ik zien wie ik ben.’

‘Ik wilde de bal wegboksen, maar ik boktste de bal tegen haar hoofd, daardoor ging-ie erin’, beschrijft Weimar de late tegengoal, waarvan ze baalt. ‘Ik ben nog niet met bezig met de komende wedstrijden. Deze wedstrijd was voor mij groot. We gaan analyseren en kijken daarna pas naar Engeland.’

Bondscoach Andries Jonker baalt vanzelfsprekend van de nederlaag van Oranje. ‘Als je denkt dat je zomaar wint van België, dan zie ik dat echt anders. Die middenmoot sluit snel aan en als je dan een keer niet oplet, dan verlies je. Nee, ik heb niet de arrogantie dat ik denk dat we zomaar even winnen van België. Ik vond dat we finest aardig speelden, maar wij maakten onze kansen niet af. In de eerste helft creëerden we misschien niet veel, maar dat deden we in de tweede helft wel. En dan gaven we twee keer een beetje een gekke aim weg.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top