‘Deed iedere keer pijn’ – Voetbal Worldwide


PSV keert woensdag na vijf jaar terug in de Champions League. Met Arsenal is de tegenstander er meteen een van formaat, hoewel het bij de Engelse membership nog langer geleden is dat de Champions League-hymne klonk, voor het laatst in het voorjaar van 2017. Supervisor Mikel Arteta is blij met de rentree en hult zich in nevelen over de keeperskwestie.

‘We moeten deze wedstrijd behandelen zoals elke andere. We hebben in de Premier League elke week zware tegenstanders, en morgen zal het niet anders zijn. Deze membership hoort in de Champions League. Het deed elke keer pijn als ik ernaar keek en we zelf niet meededen. Het was een proces, maar we zijn er en nu moeten we er het maximale uithalen. We zijn trots en we hebben er zin in’, begon de Spaanse coach.

Dat zijn ploeg weer op het miljardenbal te bewonderen valt, is volgens Arteta voor een belangrijk deel te danken aan zijn Noorse aanvoerder Martin Ødegaard. ‘Hij is een heel belangrijke speler voor ons, hij heeft zich ontwikkeld en is cruciaal geweest in het neerzetten van de cultuur die we hier willen. Hij heeft op een heel fixed niveau gepresteerd.’

Zoals verwacht kreeg Arteta vragen over zijn keuze onder de lat. Zondag kreeg David Raya de voorkeur op doel boven Aaron Ramsdale, maar Arteta liet niets los over met welke sluitpost de PSV-voorhoede te maken zal krijgen. ‘Daar ga ik niet op in’, klonk het. Wel had hij nieuws over Gabriel Martinelli: die is er niet bij tegen PSV. ‘Hij voelde wat in zijn hamstring’, vertelde de supervisor van The Gunners, die erbij zei dat de Braziliaan er in de derby tegen Tottenham Hotspur dit weekend mogelijk weer bij is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven