Posted on Leave a comment

Delen van broncode Twitter gelekt, blijkt uit rechtbankstukken


Exterieur van het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco

NOS Nieuws

Delen van de broncode van Twitter zijn gelekt op web. Dat zegt het bedrijf in documenten na de dagvaarding van een ander bedrijf, GitHub.

Op die on-line verzamelplek voor software program was de broncode gedeeld en by way of de rechter probeerde Twitter dit offline te halen, zo ontdekte The New York Times.

GitHub zou dit inmiddels hebben gedaan. Twitter zou van GitHub ook meer informatie willen over degene die de broncode heeft gedeeld op het platform.

Nieuw probleem voor Musk

Het lek is een nieuw probleem voor Twitter-eigenaar Elon Musk, die in oktober het berichtenplatform kocht voor 44 miljard greenback. Daarna vertrok zo’n 75 procent van het personeel door ontslagen of onvrede, wat leidde tot chaos en een storm aan negatieve publiciteit.

De broncode is het fundament van het onderliggende mechanisme waarop een platform als Twitter draait. Zo’n code wordt dan ook met veel zorg geheim gehouden door techbedrijven, om concurrenten niet wijzer te maken en om veiligheidsredenen.

Mogelijk stonden de delen van de broncode van Twitter al maanden op GitHub, schrijft The New York Occasions. Door het lekken van de code zouden hackers volgens de krant makkelijker aan information van gebruikers kunnen komen of het platform plat kunnen leggen, omdat ze dankzij de code beter weten hoe de beveiliging te omzeilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *