Dest haalt zich woede van teamgenoten op de hals met extreem domme rode kaart – Voetbal Worldwide


Sergiño Dest heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag van zijn slechtste kant laten zien met een oliedomme rode kaart bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De PSV’er kreeg nog voor rust twee gele kaarten in één minuut en kon vertrekken. Amerika verloor uiteindelijk van Trinidad & Tobago (2-1), maar ging wel door in de Nations League.

Met Ricardo Pepi, Dest en voormalig Heraclied Luca de la Torre in de foundation, begonnen de VS aan de return in de kwartfinale van de Nations League. Het eerste duel received het met 3-0 van Trinidad & Tobago en ook nu begon het voortvarend. Nota bene Dest verzorgde de help waardoor Antonee Robinson de rating kon openen. Ploeggenoot bij PSV Malik Tillman kwam als invaller binnen de lijnen.

Een kwartier later sloegen de stoppen door bij Dest. Hij had zijn emoties niet meer onder controle toen de scheidsrechter floot voor een uitbal. Uit frustratie schoot hij de bal weg, waarvoor hij geel kreeg. En na commentaar aan het adres van de arbitrage kreeg hij ook nog zijn tweede gele kaart binnen enkele seconden. Die actie viel niet goed bij zijn teamgenoten. Fulham-verdediger en aanvoerder Tim Ream gaf Dest een verbale uitbrander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Met tien man gaven de Verenigde Staten de zege nog uit handen. Internet voor rust maakte Reon Moore gelijk en Alvin Jones zorgde ervoor dat 2-1 de eindstand werd. Over twee wedstrijden is Amerika echter de winnaar, waardoor het doorstroomt naar de halve finale van de CONCACAF Nations League. Ook Panama heeft zich daarvoor geplaatst. De returns Mexico-Honduras (0-2) en Canada-Jamaica (2-1) leveren de laatste twee halvefinalisten op.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven