Deze ict-bedrijven vervingen onlangs hun naam
Naamswijzigingen in de ict-sector zijn schering en inslag, zeker na overnames. Hierbij is een aantal recente omkattingen op een rijtje gezet. We nemen afscheid van Broad Horizon, G-company, Outperform, Genova Consulting, Retailtrust, Codecentric, EVerbinding, Booker25 en – in Frankrijk – Bodet (de hr-softwaretak).

Broad Horizon gaat verder als The Digital Neighborhood

De in 2012 opgerichte it-dienstverleningsgroep Broad Horizon gaat verder onder de naam The Digital Neighborhood. Het wil zich hiermee beter positioneren als cloudspecialist, met title de oplossingen van Microsoft, in Noord-Europa. De nieuwe merkidentiteit sluit volgens het bedrijf beter aan op de waardepropositie die het wil leveren: een digitale gemeenschap met diepgaande it-kennis.

The Digital Neighborhood bestaat uit een groep van elf zelfstandig opererende it-bedrijven met in totaal zo’n 1.250 werknemers en zo’n 2.300 klanten in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Het gaat om True, DMP, Pink Elephant, Cmotions, Focus Enterprise Options, GAC, Delegate, Projectum, 2Foqus, Sulava en Iquality.

G-company heet voortaan Xebia

Per 1 april 2023 is de rebranding van G-company afgerond en heet de cloudspecialist internet als het moederbedrijf Xebia. In september 2021 werd aanbieder van Google-clouddiensten G-company al overgenomen door Xebia maar was het tot deze maand nog steeds actief onder de eigen merknaam. Naast Google-expertise kende G-company een gespecialiseerd workforce voor Salesforce-activiteiten. Dat wordt een zelfstandige eenheid binnen Xebia.  

De naamsverandering previous in de strategie van het Amsterdamse Xebia om wereldwijd één herkenbare merknaam te voeren voor alle it-disciplines. Eerder zijn de merken Binx.io, Oblivion en GoDataDriven al omgezet naar Xebia.

Outperform, Genova Consulting en Retailtrust omgekat tot Remira Netherlands

Remira (vijfhonderd medewerkers, omzet circa vijftig miljoen euro) is een Duitse aanbieder van intelligente provide chain- en e-commerce-oplossingen voor de detailhandel, logistiek en industrie. sectoren. Het bedrijf kocht de afgelopen jaren de Nederlandse bedrijven Genova Consulting (oktober 2020), Retailtrust (december 2020) en Outperform (mei 2021). Dit trio bundelt de krachten en is voortaan als Remira Netherlands actief op de markt.

Genova uit Noordwijk is ontwikkelaar van de cloudoplossing PreSet voor het on-line evalueren van designs en het collectiemanagement in de mode en -meubelwereld. Het Maastrichtse Retailtrust is gespecialiseerd in online-oplossingen voor verkoop en -backoffice in de retailsector. De software program van Outperform (Delft) synchroniseert de gehele voorraadketen van een bedrijf met de focus op de balans binnen de driehoek vraag-vervoer-voorraad.

Booker25 omgedoopt tot Gomeddo

Eerst heette het nog Booker25, een van oorsprong Nederlandse boekingsapplicatie die organisaties in staat stelt om complexe plannings- en boekingsvraagstukken eenvoudig te maken in Salesforce. De applicatie wordt wereldwijd gebruikt, bekende klanten zijn onder andere Jaguar Landrover, ClubMed, Primary Match en Brunswick Company. Vorig jaar zomer haalde Group25, het bedrijf achter het Salesforce-boekingsplatform, nog 2,5 miljoen euro aan kapitaal op om de internationale groei te versnellen.

Nu heeft het Amsterdamse Group25 besloten het platform een nieuwe naam te geven: GoMeddo. Om de bredere propositie van het platform goed te kunnen overbrengen, aldus de officiële verklaring.

Codecentric Nederland wijzigt naam in The/consultants

Het Bredase Codecentric is omgedoopt tot The/consultants. Voor de naamswijziging voert het bedrijf twee redenen aan. Per september 2022 heeft de Nederlandse organisatie zich afgesplitst van haar Duitse zuster (al behoudt Codecentric AG nog een kleine participatie in het Nederlandse bedrijf) plus dat er een breder portfolio wordt aangebonden dan alleen coderen en ontwikkelen. The/consultants noemt zich een it-boetiek die zich richt op het leveren van kwalitatief hoge softwareoplossingen met ook aandacht voor efficiency, analytics en safety.

Oprichters Robbert Veraart en Joost van der Pols zijn gezamenlijk eigenaar van het hernieuwde bedrijf the/consultants, met Edward van de Pas als Managing Director. The/consultants werkt nog wel samen met minderheidsaandeelhouder Codecentric Duitsland op het gebied van kennisdeling, experience en innovatieve projecten. Ook is er een kantoor in Griekenland geopend. Het workforce dat hier aan de slag gaat, fungeert als een verlengde van de groep van ruim dertig professionals in Nederland.

EVerbinding kiest uit uniformiteitsoogpunt voor EConnect

“Inmiddels gebruiken bijna veertig landen Peppol “

Het Woerdense EVerbinding, specialist in elektronisch factureren en inkopen, noemt zich voortaan EConnect. De omkatting moet zorgen voor meer uniformiteit en een duidelijkere positionering van het bedrijf in binnen- en buitenland. Buiten Nederland en België stond EVerbinding al langer bekend onder de naam EConnect.

EConnect biedt e-facturatie en e-procurement through Peppol. Through dit internationale netwerk kunnen e-facturen veilig ontvangen en verstuurd worden. Inmiddels gebruiken bijna veertig landen Peppol voor het veilig verzenden van (financiële) documenten.


Oer-familienaam Bodet gewijzigd in Kelio

De it-tak van de Franse tijdregistratie-expert Bodet heeft de naam aangenomen van zijn oplossingen: Kelio. Na ruim 35 jaar aanbieder te zijn van software program (met bijbehorende apparatuur) voor personeelszaken, planning en tijdregistratie, orderregistratie en toegangscontrole acht het bedrijf een naamsverandering toch nodig.

Dit om verwarring met andere Bodet-activiteiten te vermijden en duidelijker aan te geven dat het een all-round oplossing voor personeelszaken in huis heeft. Met als doel internationaal door te groeien. Dit pakket begon met tijdregistratie en is daarna uitgebreid met modules als capaciteitsplanning, Mijn Kelio (selfservice), thuiswerken en digitalisering van de handtekening. In Nederland is Kelio gehuisvest in Den Haag.

De naam Bodet gaat terug tot Paul Bodet die in 1868 als ambachtelijke meubelmaker de klok in de kerktoren van Trémentines (Maine-et-Loire) installeerde. Daarna werd het familiebedrijf uitgebouwd. Tegenwoordig bestaat de Bodet-groep bestaat naast Kelio uit de takken Bodet Time (klokkenfabrikant en timeservers), Bodet Sport (sportscoreborden en -displays) en Bodet Campanaire (kerk- en torenklokken en uurwerken voor gebouwen).

Laat een reactie achter

Scroll naar boven