‘Deze mensen horen niet in het stadion’ – Voetbal Worldwide


Zaterdagavond waren bij de Serie A-wedstrijd tussen Udinese en AC Milan racistische beledigingen aan het adres van Milan-doelman Mike Maignan te horen. Maignan heeft inmiddels gereageerd op de smerige dingen die naar hem geroepen werden.

Het waren akelige taferelen in het Bluenergy Stadium. In de eerste helft liep Maignan voor een handvol minuten van het veld na schandalige verwensingen aan het adres van de Fransman. De wedstrijd werd uitgespeeld en Maignan nam sportieve wraak door als winnaar van het veld te stappen. Na afloop heeft Maignan zich uitgesproken bij Sky Sport Italia.

‘Ik ging een bal halen, en ik hoorde hoe mensen me voor ‘aap’ uitscholden. Ik zei eerst niks, toen ik het weer hoorde heb ik de financial institution om hulp gevraagd. Ik zei dat ik zo niet kon voetballen. Het is niet voor het eerst, dat moet gezegd. Dit zijn onwetende mensen. Followers horen naar het stadion te komen om te juichen, misschien om te fluiten, maar dit moet niet gebeuren’, aldus de keeper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

‘Ik wil niemand ontmoeten’, antwoordde Maignan op de vraag of hij de mensen die hem uitscholden zou willen spreken. ‘Ze moeten streng gestraft worden, praten heeft geen zin meer. Deze mensen horen niet in het stadion, dat moet een plek zijn waar je met je gezin heengaat, waar je plezier hebt.’

Milan plaatste al tijdens de wedstrijd een bericht op X om Maignan te steunen. Na afloop kreeg de membership navolging van onder meer coach Stefano Pioli. Op television zei hij het volgende: ‘Ik ben trots dat ik de coach ben van iemand als Mike, die zo respectvol, eerlijk en trots is. We hebben er genoeg van om bepaalde dingen te horen in het stadion. Onwetenden moeten thuisblijven.’

Ook Rafael Leão sprak zijn steun aan Maignan uit:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven